Jesenice Seven days In May 4

Noro je bilo

Končno je prišel dan koncerta. Koncerta v kraju, za katerega menedžer trdi, da nas podpira. Da smo popularni. Da v njem trgamo gate.

Par ur pred napovedanim začetkom se pripeljemo z Rockwagnom. Z njim se vozijo samo legende. Resno – legende! Modeli, ki slišijo na imena Siddharta, Big Foot Mama, pa Hellcats-ice, Hamo, Sausages, Elevators, Elvis Jackson, pa še kdo … Saj ste gotovo slišali vsaj za kakega izmed njih? No, če niste, vam zaupamo eno majceno skrivnost – ukvarjajo se z glasbo. Niso slabi, to že lahko zapišemo. Ampak dovolj reklame drugim, tema tega zapisa smo mi. Mi in naš koncert …

Jesenice Seven days In May 1

Parkirat’ ni šans! Sploh pa ne z Rockwagnom. Potekajo neki gledališki dnevi, okoliški kafići (malo selo: 3K-fića!) so polni in mi se nimamo kam parkirat’! Ampak za vsako rešitev mi najdemo problem … pardon, obratno, obratno! Navijemo torej Rockwagna naravnost pred vhod, tako rekoč na sredo trga in začnemo s prenašanjem opreme. ‘Bemti, kol’k’ je tega! Ampak tako je, kadar se človek ukvarja z rock glasbo. Saj, če bi se ukvarjali z dance … hm, a se temu reče glasba? … bi pač naš menedžer prinesel s seboj kompjuter, pa bi ga (nas) obiskovalci koncerta lahko občudovali. Ampak ne … mi nosimo. Švicamo, puf-pant! Sopihamo, postavljamo. In se uglašujemo

Jesenice Seven days In May 2

Tonska vaja. Ni dobro to, ni dobro ono. Dobro je to. Dobro je ono. In potem pizza. In potem osvežilni napitki. In potem rahla nervoza. Tista – umetniška. A smo dobri? Jasno – smo! A smo uigrani? Jasno – smo! Do we fuckin’ rock? You bet we do!

 

Ampak … a bo to kdo prišel gledat’? Menda istočasno le nekaj sto metrov stran gostuje neki Ahmed. Jašar. Tisti, s sedmimi milijoni ogledov svojega hita.

Jasno, da bodo prišli. Smo le Seven Days In May! 7DiM!

Pridemo nazaj na oder, plac je poln ljudi. A kar začnemo? Počakamo še mal’? Dajmo, začnimo!

Lepo pozdravimo prisotne. V pričakovanju nas še nekoliko neprepričani gledajo. Ampak our own personal Jesus, naš Vojc, gre kar takoj na Trip. To je naš prvi komad, da ne bo nesporazumov. Tonski vaji v brk vseeno še nekoliko škripamo, ampak naš ton’c tudi to uredi na brzino. Nadaljujemo s Kate Moss. In gremo naprej s posvetilom Citröenovemu AX-u. Narod ploska. Na vrsti je She. Ženske gledajo vlažnih … oči. In ustnic. Ustnice so bistvene! Tudi v AX-u, če tako nanese! Skozi spravimo še Lucy in komad posvečen večni Marilyn Monroe in že smo totalno not’! Z nami pa rock-folk, ki miga, poplesuje, uživa. Edino besedil še ne pozna, ampak tudi to se bo spremenilo!

Sredi koncerta, ko sta v zraku ljubezen in vlaga, smo mi Ready to Fight! Občinstvo z nami miga. Pleše. Rocka! Vojc vozi svojo furo, Damjan koncentrirano tolče in tudi Jani briljira. Ampak človek, ki tam v ozadju najbolj salamensko uživa, je pa Rocky! Tadam-da-dam. Bom-bom-brum! Užgemo naš veliki hit – Window. Okna se tresejo in občutek je noro dober! Norway nas – tako zelo razgrete – malce ohladi. Tudi publiko, zato odšopamo Call Me! In res, odzovejo se. Feeling je znova Top! David-a damo le kot predigro za Sasho Grey, saj jo poznate!? In če jo ne – povprašajte no strička Googla! In ko je vse to povedano, ko je ambient prepojen s čustvi, Vojc postavi preprosto vprašanje – Why Love? Večni romantik Paul Weller gotov pozna odgovor na to vprašanje. Ali pa ga pač išče, je le kompleksno. Nismo preverjali. Plešoče pred odrom moramo na tej točki na žalost razočarati – čas je, da nehamo. And it’s time to cash-in with Money.

Dobri dve uri je trajal naš špil. Res je, kraj nas podpira. In smo kar popularni. O trganju gat pa kdaj drugič.

Hvala Jesenice!

Avtor: Marko Lukan

Fotografije: Marko Lukan